Het eerste lokale initiatief is bekend. Alle deelnemers van Hilversum Fietst steunen met hun gereden fietskilometers het initiatief van Fietsen Alle Jaren.

Veel ouderen kunnen zelf niet meer fietsen en zitten noodgedwongen veel binnen. Contacten met andere mensen en vooral jongeren verschralen. Om deze mensen weer het ‘fietsgevoel’ te geven en het contact tussen de generaties te versterken, is in Denemarken het project Cycling without age bedacht. Een ‘piloot’ komt op een afgesproken tijdstip voorrijden met een moderne riksja voor een rit in de buurt. Onderweg raken piloot en passagiers vanzelf aan de praat.

De Fietsersbond introduceert dit Deense project in Nederland onder de titel Fietsen Alle Jaren. Hilversum is hier– als een van de eerste gemeenten in Nederland – mee van start gegaan. Sinds 14 februari 2017 rijdt de eerste riksja in Hilversum Zuid.

Zodra alle deelnemers van Hilversum Fietst samen 30.000 kilometer hebben gefietst, wordt de tweede riksja in gebruik genomen.

Ook bijdragen aan dit mooie initiatief? Download de Ring-Ring app (voor iPhone of Android) en begin met fietsen in Hilversum. Al jouw gefietste kilometers in Hilversum dragen bij aan het behalen van dit doel.

Meer informatie over Fietsen Alle Jaren lees je hier.